Рівне баскетбольне

      Перша секція баскетболу в Рівному відкрилася у 1947 році при міській спортивній школі. Згодом баскетбольне життя Рівного розвивалось, і в наш час рівненський баскетбол вийшов на Міжнародну арену. Вихованці Рівненської ОСДЮШОР виступають за баскетбольні команди, які приймають участь в обласних, Всеукраїнських та Міжнародних змаганнях. Це такі змагання як Оранжева кулька, Всеукраїнська спартакіада, Кубок «Дружба», регулярні Чемпіонати України, обласні та Всеукраїнські турніри, турніри в Росії, Болгарії, Польщі, Білорусі та інші. Неодноразово вихованці Рівненщини займали призові місця у цих змаганнях та ставали чемпіонами. Гарною традицією школи є проведення щорічного свята баскетболу, яке відбувається на початку січня. На свято запрошуються ветерани баскетболу Рівненщини, представники влади, батьки вихованців школи. Свято завжди проходить в атмосфері радості і піднесеності. Всі вихованці ОСДЮШОР беруть участь у конкурсах, естафетах, іграх, щороку нагороджуються кращі баскетболісти школи.
Тренерами баскетбольних команд спортивної школи в різні часи були: Сергій Шемосюк, Олег Юфімчук, Олег Сотник, Михайло Переверзєв, Олег Максютинський, Валерій Жартун, Вадим Скиданов, Анатолій Колот, Ігор Кисліцин,
         Випускниками секції баскетболу Рівненської спортивної школи стали: майстер спорту міжнародного класу Сергій Ліщук, майстер спорту  Віктор Герасимчук, майстер спорту Ілля Шемосюк та багато юнаків та дівчат, які виросли достойними людьми. Деякі з випускників ОСДЮШОР Рівного запрошувались до складу баскетбольного клубу «Пульсар». Вихованці секції баскетболу виступали у складі юніорської, молодіжної та Національної збірних команд України.

Баскетбольний клуб «Сузір'я» bcsuziria.com.ua/osdushor
Спортивні школи Рівного  infomisto.com/uk/rivne/catalog/spor...

БК-93 «Пульсар»
Баскетбольний клуб БК-93 « Пульсар» був заснований у місті Рівному у 1993 році. Ініціаторами його створення стали рівненські баскетболісти Віктор Прищепа, Андрій Матусевич та Володимир Нечипорчук разом із тренером Сергієм Шемосюком. Починаючи з 1993 року, команда пройшла шлях від Першої ліги до Суперліги українського баскетболу.
БК 93 «Пульсар» bcpulsar.com.ua
ru.wikipedia.org/wiki/БК-93_Пульсар